200 KR I RABATT
Bli fordelskunde – Registrer deg gjennom skjemaet og *få
200 kr til å handle for.
*Gavekortet kan kun benyttes ved (første) netthandel
Reker kommer i flere størrelser. Størrelsen på rekene finner du på kartongen og er gjerne markert med tall.
– Tallet indikerer hvor mange reker du får per kilo.
Reker med størrelse 30/50 XXXL
Her går det mellom 30-50 og 40-60 reker per kilo. Dette er den største størrelsen, og er også fastere. Det er litt lavere tilgang på disse enn for eksempel reker med størrelse 40/60, fordi de kun fanges i januar til april.
Reker med størrelse 40/60 er XXL
Her går det mellom 40-60 reker per kilo. Dette er store, saftige og flotte reker, og det er disse det selges mye av. Disse rekene egner seg godt i salater, på rekesmørbrød og i supper og andre sjømatretter. De er lette å pille, og Fiskeruta har god tilgang på dem hele året.
Reker med størrelse 50/70 er XL
Her går det mellom 50 og 70 reker per kilo. Dette er en litt mindre reker som er meget god allreounder.
Reker med størrelse 70/90 er S
Her går det mellom 70 og 90 reker per kilo. Dette er små og rimeligere reker. De tar mye lenger tid å pille, og egner seg derfor aller best i supper og andre retter av sjømat.
Det er flere forskjellige størrelser på reker, og størrelsen kan variere avhengig av arten og regionen de kommer fra. Generelt sett kan vi dele reker inn i følgende størrelser:
Gourmet reker: Dette er de største rekene som finnes, og de er vanligvis utsatt for langvarig vekst i havet før de blir fanget. De er vanligvis 10-15 cm lange og har en betydelig mengde kjøtt i halen. Disse rekene er vanligvis ltt dyrere og brukes ofte når du vil servere det lille ekstra som ingen vil glemme.
Store reker: Disse rekene er vanligvis mellom 7-10 cm lange og har også mye kjøtt i halen. De er vanligvis litt rimeligere enn gourmetrekene og brukes ofte i stedet for gourmetrekene i retter hvor størrelsen ikke er like viktig.
Medium reker: Disse rekene er vanligvis mellom 4-6 cm lange og har mindre kjøtt i halen enn de større rekene. De er ofte mer økonomiske og brukes ofte i salater og som pålegg.
Små reker: Disse rekene er vanligvis mindre enn 4 cm og er vanligvis den rimeligste typen reker. De har lite kjøtt i halen og brukes ofte i matlaging, for eksempel i suppe eller sauser.
Det er viktig å merke seg at disse størrelsene kan variere avhengig av regionen og landet reken kommer fra, og at det kan være lokale navn på de forskjellige størrelsene.