45 11 5555

Oppskrifter

nov 22
erfaring laks fiskeruta fiskebilen

Stekt laks med sesamfrø

Om du steker laksen med sesamfrø får den en god smak som du topper med godt tilbehør. I denne oppskriften serveres sesamstekt laks med posjert egg og grønnsaker. Framgangsmåte Sett stekeovnen på 110 °C. Skjær laksefilet i serveringsstykker, og dryss med salt, sitronpepper og sesamfrø på begge sidene. Ha olivenolje... read more →
nov 21
erfaring med lutefisk fra fiskeruta

Tradisjonell lutefisk

Lutefisk servert med ertestuing, bacon og gode poteter er norsk tradisjon på sitt beste. Noen vil ha brunost, sirup eller sennep i tillegg, lutefisken har mange venner.   Framgangsmåte Sett stekeovnen på 200 °C. Skjær lutefisk i serveringsstykker og legg dem i en langpanne med skinnsiden ned. Dryss salt over... read more →
nov 21
slik tilbereder du torsk

Slik tilbereder du torsk fra Fiskeruta

Steking Salte torsken i forkant Det er viktig å salte torsken i forkant av steking slik at fiskekjøttet trekker seg sammen og gjør torsken fastere. Dette gjør det enklere å behandle under varmebehandling. Salt torskefileten godt og la den ligge i 10 minutter. Skyll av med kaldt vann og tørk... read more →
nov 21
slik lager du kveite

Slik tilbereder du kveite fra Fiskeruta

Selvsagt skal kveite på julebordet i år også, for fisk passer perfekt mellom de ellers tunge festmåltidene. Kveite til jul er tradisjonsmat langs hele kysten, også i innlandet, men den er mest vanlig nord i landet. Mange spiser kveiten tradisjon tro - lettsaltet og trukket, med klassiske, kokte gulrøtter, poteter... read more →
nov 21
kveite fiskeruta

Ovnsbakt kveite med fløtesaus i form

Kveite bakt i ovn med fløtesaus er en saftig variant. Med masse gode grønnsaker i og kokte poteter ved siden av blir dette fort en favoritt middag når helgen setter inn. Slik gjør du det: Sett ovnen på 200 °C. Krydre fiskeskivene med salt, pepper og paprikapulver og legg i... read more →
nov 21
stekt torsk fra fiskeruta

Stekt torsk med potetmos og bacon

Torsk og bacon er en god kombinasjon og med potetmos med vårløk, som irske "champ-poteter" vi serverer her er, kan du virkelig glede deg til middagen i dag! Vi har i denne retten valgt å steke baconet i ovnen i stedet for i panne. Dermed unngår du baconlukt i hele... read more →
nov 21
erfaring med laks fra fiskeruta

Pannestekt laks med steinsopp

Fremgangsmåte : Bruker du tørket sopp, så legger jeg den i bløt i ca 30 min , siler av vannet og steker den på høy varme til den får en gyllen farge. Krydre gjerne med litt pepper. Del løk og blomkål i buketter og kok dem møre i 10-12 min.... read more →
nov 21

Familiens grønne fiskegryte med torsk

Familiens grønne fiskegryte med torsk er utrolig enkelt å lage, og har en søt og fyldig smak som barn liker. I tillegg inneholder den masse antioksidanter, kalium og vitamin C og D. Framgangsmåte: Skjær torsk i biter og sjekk for bein. Skjær søtpotet, brokkoli og paprika i biter. Kok søtpoteten... read more →
nov 04

Sensommer med bakt laks og chili

La maten tilføre deg energi og overskudd, litt ekstra vitaminer, essensielle fettsyrer og antioksidanter. En stråle god olivenolje hjelper mot det meste og litt chili, ingefær og hvitløk smaker bedre enn all verdens helsekost. Slik gjør du Bakt laks med soya, ingefær og chili 1. Del fileten i seks jevne... read more →

Har du ikke brukernavn/kundekonto? Registrer deg her

Jeg glemte passordet mitt