Ovnsbakt Torsk med smørsaus og Reker
Denne oppskriften med ovnsbakt torsk og smørsaus med reker er perfekt for å imponere gjester. Rekene i sausen gir retten det lille ekstra som gjør den helt spesiell.
Fantastisk torsk og Reker
Ingredienser
Porsjoner: 4
Torsk
- 600 g torskefilet, uten skinn og bein
- 300 g reker, uten skall
- 1 dl salt
- 1 l vann
Salat
- 4 stk tomater
- 1 stk agurk
- 1 stk purreløk
- 3 ss kruspersille, frisk
- 0.5 stk sitron
- Salt og pepper
Smørsaus
- 2 stk egg
- 2 dl kremfløte
- 75 g smør, usaltet
- 0.5 dl dill
Server med
- Kokte poteter
- Salt og pepper
- 2 ss olivenolje
Fremgangsmåte
Forberedelser
Sett stekeovnen på 180 °C.
Torsk
- Skjær torsken i serveringsstykker.
- Bland salt i kaldt vann til alt er oppløst. Hell saltlaken over fisken og la trekke i ca. 8 minutter.
- Legg torskestykkene på et stekebrett med bakepapir, og stek i ovnen i ca. 6 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
Salat
- Skjær tomat og agurk i 1 cm store biter, og purreløk i tynne skiver.
- Bland grønnsakene med finhakket persille i en bolle.
- Drypp over olivenolje og smak til med presset sitron, salt og pepper.
Smørsaus
- Hardkok eggene.
- Kok opp kremfløten til den begynner å tykne.
- Ta kasserollen vekk fra varmen og rør inn biter av smør. Pass på at sausen ikke skiller seg.
- Tilsett reker, grovhakket kokt egg og dill. Smak til med salt og pepper.
Servering
Server den ovnsbakte torsken med salat, smørsaus og kokte poteter. Nyt!