Ovnsbakt Torsk og Reker

Ovnsbakt torsk med smørsaus, reker, salat og poteter

Ovnsbakt Torsk med smørsaus og Reker

Denne oppskriften med ovnsbakt torsk og smørsaus med reker er perfekt for å imponere gjester. Rekene i sausen gir retten det lille ekstra som gjør den helt spesiell.

Fantastisk torsk og Reker

Ingredienser

Porsjoner: 4

Torsk

  • 600 g torskefilet, uten skinn og bein
  • 300 g reker, uten skall
  • 1 dl salt
  • 1 l vann

Salat

  • 4 stk tomater
  • 1 stk agurk
  • 1 stk purreløk
  • 3 ss kruspersille, frisk
  • 0.5 stk sitron
  • Salt og pepper

Smørsaus

  • 2 stk egg
  • 2 dl kremfløte
  • 75 g smør, usaltet
  • 0.5 dl dill

Server med

  • Kokte poteter
  • Salt og pepper
  • 2 ss olivenolje

Fremgangsmåte

Forberedelser

Sett stekeovnen på 180 °C.

Torsk

  1. Skjær torsken i serveringsstykker.
  2. Bland salt i kaldt vann til alt er oppløst. Hell saltlaken over fisken og la trekke i ca. 8 minutter.
  3. Legg torskestykkene på et stekebrett med bakepapir, og stek i ovnen i ca. 6 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.

Salat

  1. Skjær tomat og agurk i 1 cm store biter, og purreløk i tynne skiver.
  2. Bland grønnsakene med finhakket persille i en bolle.
  3. Drypp over olivenolje og smak til med presset sitron, salt og pepper.

Smørsaus

  1. Hardkok eggene.
  2. Kok opp kremfløten til den begynner å tykne.
  3. Ta kasserollen vekk fra varmen og rør inn biter av smør. Pass på at sausen ikke skiller seg.
  4. Tilsett reker, grovhakket kokt egg og dill. Smak til med salt og pepper.

Servering

Server den ovnsbakte torsken med salat, smørsaus og kokte poteter. Nyt!

 

Ditt personvern hos Fiskeruta
Denne nettsiden bruker cookies (informasjonskapsler) til å spore dine handlinger og bevegelser på vårt nettsted. Les mer om personvernet ditt hos oss.

200 KR I RABATT

Bli fordelskunde – Registrer deg gjennom skjemaet og *få

200 kr til å handle for.

*Gavekortet kan kun benyttes ved (første) netthandel