Ovnsbakt kveitefilet à la Michelin

Ovnsbakt Kveitefilet fra fiskebilen Fiskeruta

Ovnsbakt kveitefilet à la Michelin

Ekte ovnsbakt kveitefilet à la Michelin med Trøffel-Potetpuré og Sjøkreps-Skum levert av Fiskeruta

Ingredienser:

4 kveitefileter (à 200g hver), fra Fiskeruta
2 ss olivenolje
Salt og nykvernet sort pepper
1 sitron
Trøffel-Potetpuré:

500g mandelpoteter
50g usaltet smør
1 dl kremfløte
2 ss trøffelolje
Salt og pepper etter smak
Sjøkreps-Skum:

200g ferske sjøkreps
2 ss smør
2 sjalottløk, finhakket
1 dl hvitvin
2 dl fiskekraft
2 dl kremfløte
Salt og pepper
Fremgangsmåte:

Forbered trøffel-potetpuré: Skrell og kok mandelpotetene til de er møre. Mos dem og rør inn smør, kremfløte og trøffelolje. Smak til med salt og pepper. Hold puréen varm.

For sjøkreps-skum: Rens sjøkrepsen og stek skallene i smør. Tilsett sjalottløk og fres videre. Hell i hvitvin og la det koke inn til halvparten. Tilsett fiskekraft og kok ned igjen. Sil kraften og tilsett kremfløte, kok til lett tykket. Smak til med salt og pepper. Bruk en stavmikser til å piske opp et lett skum rett før servering.

Forvarm ovnen til 200°C. Krydre kveitefiletene med salt, pepper og et dryss sitronsaft. Stek i olivenolje på middels høy varme i 2 minutter på hver side. Overfør til et ildfast fat og stek i ovnen i 8-10 minutter, eller til fisken flaker seg lett.

Anrett kveitefiletene på varme tallerkener. Legg en god porsjon trøffel-potetpuré ved siden av. Avslutt med å skje sjøkreps-skummet forsiktig over fisken.

Server ovnsbakt kveitefilet med en lett, frisk hvitvin, og nyt en utsøkt Michelin-verdig rett levert av Fiskeruta.

 

Mer nyttig informasjon om kveite:

Kveite, kjent som “halibut” på engelsk, er en populær fisk som ofte blir servert som en delikat middag. For å tilberede en deilig kveitemiddag, kan man følge mange forskjellige oppskrifter. En klassisk metode er å bake kveitefilet i ovnen. Dette sikrer at fisken blir saftig og mørt. En populær måte å servere kveite på er med Sandefjordsmør, en rik og smakfull saus som komplementerer fiskens delikate smak.

For de som er interessert i sunnere alternativer, kan kveite også tilberedes i en airfryer eller sous vide, som begge er metoder som bevarer fiskenes naturlige smak og tekstur. En annen spennende variant er kveite ceviche, en rett hvor fersk kveitefilet marineres i sitrusjuice og serveres kald.

Når det gjelder tilbehør, er det mange valgmuligheter som passer godt til kveite. Grønnsaker som asparges eller en frisk salat kan være en lett og deilig side. For de som foretrekker noe mer substansielt, kan ovnsbakte poteter eller ris være gode alternativer.

Kveite er også et godt valg for gravide, da det er en mager fisk med lavt kvikksølvinnhold. Imidlertid er det alltid viktig å rådføre seg med helsepersonell før man endrer kostholdet under graviditet. Når det kommer til hvor mye kveite per person som trengs for en middag, anbefales det vanligvis å beregne mellom 150-200 gram per person.

Til slutt, for de som ønsker å eksperimentere med forskjellige typer mel i sin matlaging, kan kveitemjøl være et interessant alternativ. Selv om det ikke er like vanlig som andre meltyper, kan det gi en unik smak og tekstur til ulike bakverk og retter.

Ditt personvern hos Fiskeruta
Denne nettsiden bruker cookies (informasjonskapsler) til å spore dine handlinger og bevegelser på vårt nettsted. Les mer om personvernet ditt hos oss.