Beskrivelse
Lutefisk fra Lofoten 5kg
Vi fortsetter suksessen fra 2017 og 2018 med fantastisk lutefisk av skrei fra Lofoten. Dette er kanskje
Norges beste lutefisk hvis vi tar utgangspunkt i våre kunder. Lutefisk fra Fiskeruta er et spesielt og
velsmakende måltid basert på eldgamle norske tradisjoner. Dette er et knallkjøp hvis du er
FORDELSKUNDE.
Vi anbefaler å tilberede fisken i stekeovnen. Slik får den godgjort seg i egen kraft og dermed den
beste smak og perfekt konsistens. Ingen vinter uten den tradisjonelle og folkekjære lutefisken
3 gode grunner til å handle lutefisk fra Fiskeruta:
1. Den er perfekt trimmet
2. Jevn og fin konsistens
3. Moden og rund i smaken
Fiskerutas 10 lutefiskråd
1. Bruk helst lutefisk fra Fiskeruta hvis du skal sikre deg et godt resultat.
2. Vær obs på mengden og beregn gjerne ett kilo per person. Det er mye mer enn vanlig fisk, men
lutefisk er udrøy og lettspist mat.
3. Skjær fisken i passe serveringsstykker og strø på godt med finsalt 2 timer før tilberedning.
4. Legg fisken med skinnsiden ned og dekk til med aluminiumsfolie. Gjerne et par tre lag med folie
for å få det tett. Dette beskytter også fisken mot bruning.
5. Skal fisken trekkes ikke bruk for varmt vann. 20 minutter er som regel nok tid.
6. Ha rikelig med tilbehør og for enhver smak. Sprøstekt bacon, ertestuing og potet.
7. Ha gjerne på lur det andre også kan tenkes å like. Tyttebær, sirup og brunost. Fire typer sennep får
lutefiskkvelden til å ose av kvalitet.
8. Ikke legg opp for mye i gangen. Lutefisk skal nytes i langdrag, gjerne i løpet av et par tre timer.
9. Baconet er viktig. Tørrsaltet type.
10. Øl og akevitt hører til.
Lutefisk lages fra tørrfisk eller klippfisk som blir behandlet med lut i en spesiell prosess. Fisken blir
først lagt i bløt i kaldt vann i fem–seks dager, med daglig skifte av vannet. Den vannmettede fisken
blir så lagt i bløt i kaldt vann tilsatt lut i to dager.