GRILLKONGES FAVORITT

Tilbud!

Hvalbiff indrefilet Premium 4kg

  • SAFTIG INDREFILET
  • NORSK DELIKATESSE
  • BESTE ALTERNATIVET TIL RØDT KJØTT
Pris:

1590 Kr

Beskrivelse

Hvalbiff indrefilet Premium 4 kg

Opplev noe helt spesielt med vår unike hvalbiff indrefilet Premium! Dette sjeldne og eksotiske produktet vil gi deg en fantastisk opplevelse du sent vil glemme. Hvalkjøtt er kjent for sin smak som minner om biff, men med en mer kulinarisk smak som vil glede alle sansene.

Vår hvalbiff er høyt verdsatt for sitt lave fettinnhold og høye proteininnhold, noe som gjør det til et sunt alternativ til andre typer rødt kjøtt. Hvalkjøtt har også en kulturhistorisk betydning for noen samfunn og er et viktig innslag i arktisk matkultur. Vårt hvalkjøtt er nøye utvalgt og skånsomt behandlet for å bevare smaken og kvaliteten.

Hvalbiff kan tilberedes på ulike måter, men uansett hvordan du tilbereder den, vil du oppleve en unik og spennende smaksopplevelse. Enten du steker, griller eller ovnsbaker den, vil vår hvalbiff indrefilet garantert imponere dine gjester og gi deg en smaksopplevelse du vil huske lenge. Vi har nøye valgt ut hvalbiff av høy kvalitet som er fanget på en bærekraftig og ansvarlig måte.

Bestill nå og opplev den sjeldne og eksotiske smaken av hvalbiff!

3 gode grunner til å handle hvalbiff fra Fiskeruta

1. Rålekker og saftig opplevelse
2. Perfekt på lørdagskvelden
3. Mør og lett å tilberede

Hvalkjøtt fra Fiskeruta er fantastisk godt, velsmakende og sunt. Grillet, røkt, marinert eller til sushi – en utrolig råvare.

Vi leverer hvalbiff av «indrefilet» kvalitet. Hvalkjøtt er havets vilt, det er lett å lage, raskt, sunt og kjempegodt. Hvalkjøtt er mørt og magert, og kan erstatte storfekjøtt i mange retter. Hva med mør og saftig hvalbiff på grillen eller fantastisk viltgryte.

Delikatesse hvalbiff indrefilet fra Fiskeruta

Det er slutt på den tiden da hvalbiff smakte tran, og måtte vannes ut i eddikvann for i det hele tatt å være spiselig. I moderne hvalfangst er båtene utstyrt med så gode kjøleanlegg, og kjøttet gå så raskt til lands for vakuumering og innfrysing, at det hvalkjøtt som tilbys frosset i butikken må regnes som ypperste kvalitet.

Hvalkjøtt smaker litt søt, litt vilt, et hint av sjømat og tar dessuten opp smak fra marinader, eddik, soyasaus og andre ting du tilsetter retten. Det marine kjøttet er derfor rikt på blant annet Omega-3 og proteiner, og har en unik fettsyre-sammensetning som har en helsebringende effekt. Hvalkjøtt er mørt viltkjøtt med spennende og eksotisk smak, med marin undertone.

Fiskeruta anbefaling

Hovedregelen for hvalbiff er å behandle det som storfebiff, kjøttet er mørt, og trenger lite steketid og bør være fra rått til rosa. Varmebehandles det for lenge blir det tørt og seigt.

Som sagt trenger man ikke lenger å legge hvalbiffen i eddikvann før den stekes, men allikevel kan eddik brukes med hell sammen med hvalbiff på grunn av hvalkjøttets sødme. Bruk en skikkelig eddik, balsamico rødvinseddik, sherryeddik eller smaksbomben korinteddik. En tørr vin eller rømme/cremefraiche gir også syre til retten.

Tilberedning tips fra Fiskeruta

Hvalkjøtt skal ha mindre steketid enn annet kjøtt, ellers kan hvalkjøtt anvendes på samme måte som
annet kjøtt.

Ved for mye steking slipper kjøttsaften, og kjøttet oppleves tørt.

Anbefalt kjernetemperatur:
Medium minus: 42 grader
Medium: 51 grader
Gjennomstekt: 57 grader.
Bruk gjerne steketermometer.

Næringsinnholdet i 100 gram hvalbiff:

Kalorier: 107 kcal
Protein: 21,7 g
Fett: 1,2 g
Karbohydrater: 0 g
Kolesterol: 49 mg
Jern: 1,2 mg
Sink: 2,6 mg
Vitamin B12: 1,8 µg
Omega-3-fettsyrer: 0,6 g

Hvalkjøtt er en god kilde til flere næringsstoffer, spesielt vitamin B12 og jern. Det er også en god kilde til omega-3-fettsyrer, som er bra for hjerte- og karsystemet og hjernen. Hvalkjøtt er også en kilde til sink, som er viktig for immunforsvaret og cellevekst og reparasjon.

Hjemlevering av fiskebilen Fiskeruta:

Unn deg selv en enklere og mer praktisk hverdag med vår hjemleveringstjeneste! Nå kan du få dine favoritter av fisk og skalldyr levert rett til døren, slik at du kan bruke tiden på det du virkelig vil.

Våre hjemleveringer er enkel å bestille og du kan velge fra et stort utvalg av sjømat. Vi har alt fra torsk, laks, kveite, reker og nydelige fiskekaker. Du kan enkelt velge og bestille hva du trenger, og så ordner vi resten.

Vi leverer til store deler av landet, og du kan velge mellom ulike tidspunkter for levering som passer din timeplan.

Med vår hjemleveringstjeneste kan du enkelt spare tid og penger, og få en enklere og mer praktisk hverdag. Vi tar sikkerhet og kvalitet på alvor, og alle våre produkter er av høy kvalitet og leveres i trygt hjem til deg.

Bestill din første hjemlevering i dag, og nyt friheten og bekvemmeligheten av å få alle dine favoritter levert rett til døren!

Gi oss beskjed om ditt spørsmål!