Beskrivelse
Kamskjell Premium 3kg
Fiskeruta serverer store, utsøkte, smakfulle og delikate kamskjell som passer til forrett og som
tilbehør. Kamskjell blir av kjennere betegnet som «havets juvel». Dette er det største av kamskjell-
artene som finnes i norske farvann og er en ettertraktet delikatesse på gode restauranter
Men hvordan blir kamskjellene aller best?
Bruk høy varme, og først litt olje og så smør. Det må være en rå kjerne i midten. Ett minutt steking
bør være nok. Hvis du ønsker litt brunfarge på den andre siden også, så snu kamskjellene kjapt i
smøret før du løfter dem ut av panna.
Kamskjellene er en delikatesse og egner seg ypperlig til grilling. Visste du at kamskjell lever opp mot
20 år og blir hele 18 cm i diameter? Den kremhvite muskelen til kamskjellet har en smak som minner
om hummer. Den egner seg også godt til sashimi i tynne skiver.
Tips
- Kamskjellene skal spises delvis rå/medium. Det er altså viktig ikke å gjennomsteke dem.
- Dessuten er det avgjørende at panna ikke er for varm. Da blir skjellene svidd med en gang,
og svidde kamskjell er ikke godt. - Ha kamskjellene oppi varm panne med 2 ss solsikkeolje. Stek dem til de får en gylden
stekeskorpe. - Når kamskjellene begynner å få en fin farge/stekeskorpe, tilsett smøret, hvitløken og
timianen for å gi skjellene en enda mer spennende smak, og trekk panna til side. La skjellene
kose seg i smøret til det har smeltet helt. - Ønsker man kortere tilberedningstid deler man de på midten. Da stekes de kun på en side i
en varmere panne. - Ha over litt salt og pepper og en dråpe sitron rett før servering.