Beskrivelse
Grønlandsreker XL (50-70), store flotte reker.
Våre mest populære reker. Grønlandsreker med størrelse 50-70 er av den største størrelsen, og er
også fastere. Det er mye lavere tilgang på disse enn for eksempel reker med størrelse 70-90, fordi de
fanges bare i januar til april.
De er meget smakfulle, saftige, og gjestene kommer garantert til å huske disse rekene resten av
livet. Disse grønlandsreker er meget sjeldne og finnes sjeldent eller aldri i butikker.
3 gode grunner til å handle reker fra Fiskeruta
1. De største rekene på markedet
2. Eksklusive på grunn av lav tilgang
3. Meget saftige og enkle å skrelle
Anvendelse/bruksområder
Reker har et fast kjøtt og en naturlig rosa farge. Den friske, søte og litt salte smaken passer bra med
et bredt utvalg av varme og kalde retter. Reker kan serveres alene med loff og majones, eller i
salater med forskjellige typer sauser eller dressinger. Hvis rekene skal serveres i varme retter, bør de
tilsettes i retten helt til slutt, slik at de holder seg saftige og møre.
Tining av reker
Frosne reker skal tines sakte i kjøleskapet over natten. Spre rekene utover og beregne god tid på
opptiningen. Dersom du skal spise rekene umiddelbart etter opptiningen kan rekene tines i
romtemperatur.
Størrelse på våre reker
Størrelsene på rekene angir hvor mange reker det går på én kilo. Har feks. rekene størrelse 70-90,
går det mellom 70 og 90 reker i en kilo.
Str. 70-90 – Mellomstore Grønlandsreker
Str 50-70 – Ekstra store Grønlandsreker
Str 30-50 og 40-60 – Verdens største Grønlandsreker fra Fiskeruta
Hvorfor er havfryste Grønlandsrekene spesielt gode?
I arktiske strøk er vannet krystallklart, rent og kaldt. Dette fører til at artene vokser sakte og utvikler
en særegen konsistens og smak. Havet er også svært næringsrikt, slik at rekene vokser seg ekstra
store.
Denne enkle, rene, delikatessen fra havet med tilbehør er blitt synonymt med sol, sommer og blå
himmel, men visste du at reker smaker aller best på vinteren? Rekene trives best i kaldt vann, så hvis
du skal unne deg selv noe ekstra godt, kan vi anbefale chili- og koriander-marinerte reker til
stearinlysene på en iskald vinterkveld.
Meget sjelden vare, og disse rekene er for den kresne som er lei av å renske reker. For større blir de
nemlig ikke.