45 11 5555
nov 21
erfaring med lutefisk fra fiskeruta

Tradisjonell lutefisk

Lutefisk servert med ertestuing, bacon og gode poteter er norsk tradisjon på sitt beste. Noen vil ha brunost, sirup eller sennep i tillegg, lutefisken har mange venner.

 

Framgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 °C.

Skjær lutefisk i serveringsstykker og legg dem i en langpanne med skinnsiden ned.

Dryss salt over lutfisken og dekk til med lokk eller aluminiumfolie.

Stek lutefisken i stekeovnen i ca. 30 minutter. Mindre mengde lutefisk tar kortere tid.

Skjær bacon i terninger og stek det på svak varme så fettet får smelte og baconet bli sprøtt.

 

Ertestuing

La erter ligge i vann over natten.

Kok dem i nytt vann til ertene er møre og stuingen jevner seg, det tar ca. 45 minutter.

Tilsett vann dersom den blir for fast.

Rør inn smør og smak til med salt og litt sukker.

Server lutefisken med bacon, ertestuing og mandelpoteter.

Tips: Dersom du vil ha fast lutefisk drysser du salt over og lar lutefisken stå kjølig et par timer. Hell av vannet som trekkes ut og skyll deretter lutefisken i kaldt vann.

 

Ingredienser til 4 porsjoner:

2 kg lutefisk fra Fiskeruta
200 g bacon
2 ss salt

Erterstuing

3 dl erter, tørre
1 ts smør
salt
sukker

Tilbehør

600 g mandelpotet

Har du ikke brukernavn/kundekonto? Registrer deg her

Jeg glemte passordet mitt