45 11 5555
nov 21
stekt torsk fra fiskeruta

Stekt torsk med potetmos og bacon

Torsk og bacon er en god kombinasjon og med potetmos med vårløk, som irske «champ-poteter» vi serverer her er, kan du virkelig glede deg til middagen i dag! Vi har i denne retten valgt å steke baconet i ovnen i stedet for i panne. Dermed unngår du baconlukt i hele rommet, samtidig som du kan bruke steketiden til andre ting. Enkelt og greit!

Slik gjør du det
Sett stekeovnen på 180°C varmluft (eller 200°C på vanlig over- og undervarme). Kok opp vann til potetene. Skrell potetene og kok dem til de er møre, ca. 15-18 minutter. Du kjenner at de er møre når en skarp kniv kan gli lett gjennom.

Bacon
Mens potetene koker, legger du hele bacon på et stekebrett med bakepapir. Stek midt i ovnen til det er gyldent, ca 10-12 minutter. Ta det ut og skjær baconet i mindre biter.

Steke Torsk
Varm opp en stekepanne på middels sterk varme. Torsken steker du gjerne i en blanding av olje og smør. Skjær torskefileten i skiver og krydre med salt og pepper. Stek fiskebitene på middels sterk varme til de er gjennomstekt, ca 3-4 minutter på hver side. Snu ofte for å fordele varmen jevnt.

Champ-Poteter
Kok opp smør og matfløte på middels sterk varme. Hell vekk kokevannet og tilsett smør og matfløte i potetene. Mos med en potetstapper (eller stavmikser). Smak til med salt og pepper.

Finhakk vårløken og vend inn i potetmosen. Legg torsken på potetene og strø med hakket bacon.

Ingredienser 4 porsjoner

600 g torskeloins fra Fiskeruta
200 g bacon
1 ss solsikkeolje , raspolje eller annen nøytral olje til steking
1 ss Meierismør

Champ-Poteter (Potetmos)
10 stk poteter
1 ½ dl TINE Matfløte
50 g TINE Meierismør
4 stk vårløk
½ ts salt
¼ ts pepper

Ref: Tine kjøkken

Her finner du verdens beste steketorsk

Har du ikke brukernavn/kundekonto? Registrer deg her

Jeg glemte passordet mitt