45 11 5555
nov 22
erfaring laks fiskeruta fiskebilen

Stekt laks med sesamfrø

Om du steker laksen med sesamfrø får den en god smak som du topper med godt tilbehør. I denne oppskriften serveres sesamstekt laks med posjert egg og grønnsaker.

Framgangsmåte

Sett stekeovnen på 110 °C.

Skjær laksefilet i serveringsstykker, og dryss med salt, sitronpepper og sesamfrø på begge sidene.

Ha olivenolje og smør i en stekepanne og stek laksen på svak varme, ca. 2 minutter på hver side.

Skrell aubergine, skjær den i skiver og stek i olivenolje på begge sidene til de får en gyllen farge.

Kok opp vann med litt salt, og kok aspargesbønnene i ca. 3 minutter.

Sil av vannet, vend dem i litt smør og strø litt flaksalt over.

 

Ovnsbakte tomater

Ha olivenolje i en ildfast form og ha i cherrytomater.

Dryss over sukker, salt og finhakket hvitløk.

Stek i stekeovnen i ca. 15 minutter.

 

Posjerte egg

Ha hvitvinseddik i en bolle, og knekk ett og ett egg i hvitvinseddiken. Dette vil binde eggehvitehinnen.

La eggene ligge i ca. 5 minutter i eddiken. Kok opp vann, visp rundt og hell i eggene.

La eggene trekke i vannet i ca. 3 minutter, da vil eggene få en bløt kjerne.

Avkjøl eggene i isvann, tørk dem og vend eggene i mel, eggehvite og griljermel.

Varm olje i en kasserolle og stek eggene gylne. Legg dem over på tørkepapir.

 

Server laksen med stekt aubergine, kokte bønner, ovnsbakte tomater og posjerte egg.

Ingredienser 4 porsjoner

800 g laksefilet fra Fiskeruta, uten skinn og bein
1 ss sesamfrø
1 stk aubergine
100 g aspargesbønner
salt og pepper
1 ss olivenolje
smør
flaksalt

Ovnsbakte tomater

8 stk cherrytomat
1 ss olivenolje
0.3 ts sukker
0.3 ts salt
1 fedd hvitløk

Posjerte egg

4 stk egg
1 dl hvitvinseddik
2 ss hvetemel
1 stk eggehvite
0.3 ts salt
olje
salt og pepper

 

Har du ikke brukernavn/kundekonto? Registrer deg her

Jeg glemte passordet mitt