45 11 5555
nov 21
slik tilbereder du torsk

Slik tilbereder du torsk fra Fiskeruta

Steking

Salte torsken i forkant
Det er viktig å salte torsken i forkant av steking slik at fiskekjøttet trekker seg sammen og gjør torsken fastere. Dette gjør det enklere å behandle under varmebehandling. Salt torskefileten godt og la den ligge i 10 minutter. Skyll av med kaldt vann og tørk godt med tørkepapir. Del fileten i porsjonsstykker. Tenk 200-250 g pr person. Har du valget – behold fiskeskinnet på. Fisken er jevnere på denne siden og det bidrar til at fileten holder formen og at den blir mer saftig under steking. Stek først med skinnsiden eller der det har vært skinn, ned.

En god og varm panne.
En varm panne gjør at torsken raskt får en fin og gyllen stekeskorpe. Usikker på hvor varm? Lær deg å kjenne kjøkkenutstyret ditt og prøv gjerne med 1 torskebit i første omgang. Når det gjelder stekefett så er det mye å velge i. Bruk helst en nøytral olje eller en margarin som er beregnet på steking og som tåler høye temperaturer. En del kaldpressede oljer tåler ikke høy varme. Er du glad i smaken av meierismør? Ha i en klatt helt på slutten av steketiden.

Når er fisken ferdig?
Når du steker torsk så vær tålmodig. La den få ligge rolig i pannen slik at den får en fin stekeskorpe på skinnsiden før du snur den. La den så steke et par minutter til på andre siden. Fiskekjøttet skal være matt og føles fast. Torsken vil flake seg lett og ha en flott, hvit farge. Fisk vil alltid ettersteke etter at du har tatt den fra pannen, så ikke vær redd for at den fortsatt har en liten, rå kjerne.

Trekker

Salte torsken i forkant
Det er viktig å salte torsken i forkant av trekking slik at fiskekjøttet trekker seg sammen og blir fastere. Dette gjør det enklere å behandle torsken under varmebehandling og den vil se bedre ut. Behold gjerne fiskeskinnet på slik at fileten holder seg mer samlet under trekkingen. Salt torskefileten godt og la den ligge i 10 minutter. Skyll av med kaldt vann og tørk godt med tørkepapir. Del fileten i porsjonsstykker. Tenk 200-250 g pr person.

Rikelig med vann.
Kok opp rikelig vann i en kasserolle. Dette bidrar til at torskestykkene ikke blir liggende tett oppå hverandre. Hvis det skjer, trekker torsken ujevnt og noe blir ferdig tidligere mens andre stykker bruker lenger tid. Tilsett 2 ts salt i vannet. Salt i vannet er viktig. Det gjør at fisken holder seg fastere og smaker bedre. Vil du ha litt ekstra smak – tilsett hel pepper og laurbærblad og noen sitronskiver i vannet.

La torsken trekke – ikke koke.
Når vannet koker, ta kjelen av varmen og legg i torsken. Skru ned varmen på platen og sett kasserollen med torsken i tilbake på platen. Du har riktig temperatur når vannet er rett under kokepunktet og vannet så vidt beveger seg. Fisk skal nemlig aldri koke – bare trekke. Her må du passe på og regulere varmen underveis.

La torsken trekke i ca. 8 – 10 minutter avhengig av tykkelse på filetstykkene.
Torsk er ferdig varmebehandlet når den flaker seg og er hvit i kjøttet.

Her finner du nydelig linefanget torsk.

Har du ikke brukernavn/kundekonto? Registrer deg her

Jeg glemte passordet mitt