45 11 5555
Blog
nov 04

Sensommer med bakt laks og chili

La maten tilføre deg energi og overskudd, litt ekstra vitaminer, essensielle fettsyrer og antioksidanter. En stråle god olivenolje hjelper mot det meste og litt chili, ingefær og hvitløk smaker bedre enn all verdens helsekost.

Slik gjør du
Bakt laks med soya, ingefær og chili
1. Del fileten i seks jevne stykker
2. Legg laksestykkene over i en smurt ildfast form. Krydre lett med salt og pepper. Rør sammen soyasaus, ingefær, chili, hvitløk, sesamolje, limeskall og limesaft.
3. Legg en skje saus på hvert fiskestykke. Bak laksen ved 150 grader i ca. 8 minutter, den skal ha en «rosa» kjerne.
Bakt laks med soya, ingefær og chili
4. Del agurken på langs, skrap ut den bløte kjernen med en teskje og skjær agurken i tynne lange bånd. Skjær vårløken i tynne strimler og reddikene i tynne skiver.
Bakt laks med soya, ingefær og chili
5. Bland grønnsakene med yoghurt, olivenolje, nøtter (eller gresskarkjerner) og urter. Smak til med limesaft og salt.

Sensommer med bakt laks med soya, ingefær og chili
Porsjoner4
Forberedelse0
Koke/steketid45
Passive Time0
Ingredienser

600gramlaksefiletmidtstykker fra Fiskeruta

1dlsøt soyasaus


3ts 
ingefær


0,75stk 
Rød chili


fedd 
hvitløk


2ts 
sesamolje


3ss 
urter grovhakket dill, koriander


0,5stk

lime revet skall og saft

Agurk og våløksalat


1stk 
agurk


2stk 
Vårløk


2stk 
reddik


1dl 
yogurt naturell tykk


2ss 
olivenolje


0,5stk 
lime


2ss 
valnøtter


saltetter behov

Innlegget Sensommer med bakt laks og chili dukket først opp på GODFISKEN.

Source: Godfisken

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Har du ikke brukernavn/kundekonto? Registrer deg her

Jeg glemte passordet mitt