Uansett hvilken fisk du skal spise er det ingen tvil om at den smaker best når den er fersk. Fiskeruta leverer fersk fisk i verdensklasse hjem til deg.

 

Bestill fersk fisk

 

Det er lett å få negative assosiasjoner når man hører ordene frossen fisk. Dette er gjerne fordi man tenker at fisken er av dårligere kvalitet fordi den ikke bare ble lagt rett i fiskedisken når den kom opp fra havet. 

Vi i Fiskeruta sørger for at denne tanken ikke stemmer. Vi leverer ferskfrosset fisk i verdensklasse, slik at du får de beste råvarene til dine måltider.

 riktig-behandling-av-fisken-er-viktig

Riktig behandling er viktig

For at fisken skal bevare kvalitet og oppleves som helt fersk selv om den har vært frossen, er det viktig å håndtere fisken på riktig måte ved innfrysning. Fiskeruta følger strenge kvalitetsstandarder, retningslinjer og rutiner for håndtering av frossenfisk. 

Dette innebærer blant annet at den blir sjokkfryst etter fangst slik at den har den samme kvaliteten som nyfanget fisk har. 

6 faktorer for å bedømme om fisken er fersk

Uansett om fisken har vært frossen før du skal spise den eller ikke, kan det være lurt å undersøke om den er fersk. Nedenfor har vi ramset opp noen faktorer du kan bruke for å bedømme om fisken er spiselig. 

 1. Sjekk at fargen er jevn
 2. Hvis fisken er hel, skal skinnet være blankt og skinnende 
 3. Fisken skal lukte friskt av sjø 
 4. Sjekk at fisken er fast og fin 
 5. På hele fisker skal gjellene være røde, og den skal ha klare øyne 
 6. Sjekk selv eller spør i butikken hvor lenge det er siden fisken kom opp fra havet

Fiskens holdbarhet 

Når du kjøper fisk fra fiskedisken i butikken kan den være opptil to uker gammel. Dette er fordi den kan være fersk i inntil 16 dager hvis den oppbevares riktig. For at fisken skal holde seg fersk lengst mulig er det enkelte ting det kan være lurt å huske på. 

Råvare som råtner lett: Fisk inneholder lettfordøyelige næringsstoffer som bakterier liker, og derfor vil den råtne ganske lett i forhold til andre råvarer. 

Bakteriene er tilpasset kjølige temperaturer: I fiskens naturlige habitat kan temperaturene ligge på ned til 5-6 °C, noe bakteriene den lever med allerede er vant til. Dette gjør at fisken lett kan forderves relativt raskt til tross for at den ligger i kjøleskapet. 

Datostempling: Se på datostempling eller vær obs på når du tok opp fisken til tining. Ofte vil fersk fisk holde seg fint i minst ti dager etter fangst- eller slaktedatoen så sant den oppbevares riktig. 

Oppbevaring: Dersom fisken oppbevares kaldt og på is, helst mellom 1 og 2 °C, så vil den fortsatt kunne være spiselig etter 15 dager. Dersom den oppbevares i vanlig kjøleskapstemperatur vil den normalt ikke holde seg lenger enn tre til fire dager, kanskje opptil en uke hvis man er heldig.

Ved å være bevisst på dette kan du enklere ta stilling til hvordan fisken har holdt seg ut i fra når den ble fanget eller tint, og hvordan den har blitt oppbevart. På den måten er du sikrere på å servere god fisk som er trygg å spise, og bruke den før den ikke er spiselig lenger.

Trenger du oppskrifter og tips til gode fiskeretter? Følg Fiskeruta på Instagram!

Nydelig fisk for enhver smak

Vi i Fiskeruta jobber hele tiden for å tilby våre kunder et bredt utvalg av det beste havet har å by på. Hos oss finner du alt fra hjemmelagde fiskekaker som barna kommer til å elske, til eksklusive delikatesser som hvalbiff og piggvar. 

Her er noen av fiskeartene du finner i vår nettbutikk: 

 • Laksefilet uten skinn og ben
 • Torsk
 • Lettsaltet Uer 
 • Røkt og speket laks
 • Kveitefilet
 • Hjemmelagde fiskekaker
 • Breflabbfilet
 • Lutefisk fra Lofoten
 • Røkt Blåkveite
 • Tunfiskfilet i skiver 

Se hele utvalget her.

fiskeruta-leverer-fisk-og-skalldyrSkalldyr og fiskepakker

I tillegg til fisk av ypperste kvalitet, tilbyr vi også et godt utvalg av skalldyr. Her kan du velge mellom gambas kongereker, grønlandsreker, kamskjell, norsk kongekrabbe og scampi. 

Kongerekene er viltfanget fra atlanterhavet og er utrolig smakfulle. Grønlandsrekene har også en utsøkt konsistens og smak, takket være det kalde og rene vannet som finnes i arktiske strøk som gjør at rekene vokser sakte. 

Kamskjell og scampi er smakfulle delikatesser som vi også har gleden av å tilby hos Fiskeruta. Her får du de største kamskjellene du kan få i norske farvann. Kamskjellene passer ypperlig både som forrett og tilbehør. Scampiene er store, smakfulle og saftige varmtvannsreker perfekt til å lage et utsøkt måltid.

En av storfavorittene i sortimentet vårt er norsk kongekrabbe. Vi leverer store, saftige kongekrabbeklør som er stappfulle av smakfullt kjøtt. Disse er er ferdig kokt og klare til å nytes.

Vi har også et utvalg av flere forskjellige pakkeløsninger slik at du kan få ekstra gode priser neste gang du skal kjøpe noen av våre nydelige råvarer. Norgespakken er en populær pakke som inneholder luxusloins av torsk, luxuslaks og et valgfritt produkt.

Les mer: Torskeloins i verdensklasse

 slik-far-du-fersk-fisk-pa-dora

Slik får du levert fersk fisk og sjømat på døra

Fiskeruta leverer fisk og skalldyr i verdensklasse på døra hjem til deg. Gå til nettbutikken og legg dine favoritter i handlekurven. Bestill levering hjem, og husk at vi kjører varene gratis til deg. Vi tilbyr levering av varer fra morgen til kveld alle dager i uken. 

Vi leverer sjømat i Oslo, Drammen, Stavanger, Bergen, Kristiansand og Trondheim. Så lenge du bor mellom Trondheim og Kristiansand er du garantert levering. Hvis du ønsker mer informasjon om levering eller lignende, så ta gjerne kontakt med oss. 

 

Bestill fersk fisk

Written by Omega Media