Alexander-aas,pannestekt-laks,godfisken,fiskeruta,fiskebilen

Lyst på et festmåltid laget av Alexander Aas?

Får vi 500 likes på denne oppskriften, så trekker vi ut en av disse der jeg kommer hjem til deg og lager retten hjemme hos deg for inntil fire personer.
Jeg kommer med drikkeanbefalinger og forteller samtidig om kosthold og trening.

pannestekt-laks,-godfisken,fiskeruta,fiskebilen,alex

Kanskje vi sees til middag?

Pannestekt laks med steinsopp over blomkålsmos

Porsjoner Prep Time
2Porsjoner 30Min
Cook Time Passive Time
15Min 0Min

Porsjoner Prep Time
2Porsjoner 30Min
Cook Time Passive Time
15Min 0Min

Ingredienser

Recipe Notes

Fremgangsmåte :

Bruker du tørket sopp, så legger jeg den i bløt i ca 30 min , siler av vannet og steker den på høy varme til den får en gyllen farge. Krydre gjerne med litt pepper.

Del løk og blomkål i buketter og kok dem møre i 10-12 min. Hell av vannet , tilsett hakket hvitløk, fløte og smør. Mos dette godt med en potetmoser. Jeg liker at det er litt tyggemotsand så det gjør ingenting om det er noen små biter i den. Ønsker du en glattere konsistens så kan du bruke en stavmikser. Smak til med revet muskat, litt parmesan, salt og pepper.

Stek laksen i smør på middels vame til den akkurat blir gjennomstekt, ca 3-4 min hver side.

Anrett tallerken med blomkålsmosen og legg en laksefilet over. Press noen få dråper sitron over før du drysser litt steinsopp over det hele. Pynt gjerne med litt dill og en skive sitron.

Innlegget Pannestekt laks med steinsopp dukket først opp på GODFISKEN.

Source: Godfisken