laksetartar,godfisken,fiskeruta

Laks tartar med mango og avokadosalsa er en ypperlig forrett.

Japanerne bruker hedersbetegnelsen ”Nama Salmon” når de snakker om norsk laks som er blitt en viktig ingrediens i sushiens hjemland.

laksetartar,fiskebilen,godfisken,fiskeruta

Sushi laks kvalitet sikres gjennom svært strenge produksjons-, hygiene- og temperaturkrav i alle ledd gjennom hele produksjonsprosessen. Full kontroll med råvaren fra a til å er viktig for å sikre topp kvalitet. Kombinasjonen av høye krav til kvalitet på råvaren og de strenge produksjonsbetingelsene, er også avgjørende for å sikre kvaliteten gjennom hele holdbarheten.
Fra laksen er i sjøen til den er ferdig pakket, tar det maksimalt 4 timer. Du kan alltid være sikker på å få havets beste kvalitet.

Vi bruker Fiskerutas Namo-laks i dagens forrett (kan dobles til hovedrett).

 

råvarer,godfisken,laks,fiskeruta

Laks tartar med kjærlighet
Porsjoner Prep Time
4personer 10min
Cook Time
40min

Porsjoner Prep Time
4personer 10min
Cook Time
40min

Recipe Notes

Fremgangsmåte :

Bland sammen laks, gressløk,olivenolje og sitron i en bolle. Smak til med salt og pepper. Det er viktig å finne riktig balanse. SMAK igjen.

Bland sammen ingrediensene til salsaen i en annen bolle. SMAK igjen om du trenger litt mer av chilien, koriander, sitron, salt eller pepper.

Det er en stor fordel og ha en liten rund metallform for å få en fin konsistens og form på tartaren. Fyll litt salsa i bunnen og deretter lakseblandingen på toppen. Trykk dette sammen med en skje.
Pynt på med koriander og en liten chili.

Dander med salsa rundt på tallerken, dryss gjerne litt koriander og skivet chili. Drypp noen dråper balsamico, gjerne med trøffelsmak rundt tartaren. Jeg kjøper noen gode balsamicoer på OliveTreeDrammen, men finn noen du liker. Trøffelsmaken er kraftig så ta noen få dråper i starten og fyll heller på om du ønsker mer.e

Det som er viktig med denne retten er imidlertid at du smaker deg frem til riktig balanse av koriander, chili og sitron. Laksen er ganske mild i seg selv, så “spice” smaken opp uten at noe dominerer.

Innlegget Laks tartar med kjærlighet dukket først opp på GODFISKEN.

Source: Godfisken