God jul og godt nyttår :)

alex,god-jul,godfisken,fiskeruta,fiskebilen-fiskeruta,kongekrabbe

Hemmeligheten ligger i nåtiden, og er du tilstede i det som skjer i nåtiden, kan du gjøre den bedre. Og gjør du nåtiden bedre, vil det som skjer etterpå også bli bedre. Hver dag bærer evigheten i seg

Paulo Coelho

kongekrbbe,fiskebilen-fiskeruta,fiskeruta,godfisken

Kongekrabbe er en utsøkt delikatesse som ofte foretrekkes foran hummer. Det saftige kjøttet inneholder lite fett og er utrolig anvendelig. Kongekrabben kan være hovedrett, forrett, tilbehør, gratinert, i salater eller supper.

godfisken,fiskebilen-fiskeruta,havsmat

Besøk Fiskeruta hvis du ønsker gode råvarer

 

 

Kongekrabbe og shitakerisotto
Porsjoner Prep Time
2porsjoner 5min
Cook Time
25min
Porsjoner Prep Time
2porsjoner 5min
Cook Time
25min
Ingredienser
Recipe Notes

Fremgangsmåte

Stek sjalottløk i smør og tilsett risen. Brun dette sammen. Hell over hvitvinen og la dette reduseres inn. Tilsett kraft og fløten og la dette småkoke på lav varme i ca 20min. Tilsett mer væske om nødvending.
Når væsken har kokt inn og risen begynner å få en fin konsistens, så riv parmesan over og bland dette godt. Smak til med litt kajennepepper.

Stek soppen for seg selv i smør og krydre dette med litt pepper.
Rens krabbeklørne og spar på klørne som vi skal bruke til pynt. Stek kjøttet i smør på middels/høy varme til de får en gyllen farge.

Bland soppen inn risottoen og dander en fin porsjon midt på en tallerken. Legg kongekrabben øverst og pynt med klør, urter og en sitronbåt

Innlegget Kongekrabbe og shitakerisotto dukket først opp på GODFISKEN.

Source: Godfisken