Skrei loins 5 kg

1,490.00kr

«Fiskeruta fisk og skalldyr»

Våre produkter er kjent for den gode smaken av ekte kvalitetsråvarer, tradisjonelt håndverk og norsk kystkultur på sitt aller beste.

Beskrivelse

Skrei loins (ryggstykker) 5 kg

Skreien er en egen torskestamme som skiller seg utseendemessig fra kysttorsken ved at den er lengre og spissere i formen. Smaken er fantastisk!

Det finnes mange forskjellige typer torsk langs norskekysten, men hovedsakelig skilles det mellom skrei og kysttorsk. Noe av den viktigste forskjellen er at kysttorsken er stedegen og oppholder seg langs norskekysten, mens skreien kommer svømmende fra Barentshavet.

Torsk og skreien er ikke akkurat det samme. Mens den stasjonære kysttorsken er en bunnfisk, er skreien, altså den oseaniske torsken eller atlanterhavs- torsken, alltid på vandring – noe som gjør den ekstra muskuløs.

Skreien er torsk som vandrer fra Barentshavet inn til norskekysten for å gyte, og regnes som den aller beste torsken. Navnet “skrei” kommer av ordet skride, som betyr å vandre.

Den har en mild smak som takler mange ulike typer tilbehør og krydder. Et fantastisk middagsprodukt til hele familien. Skreien skiver seg lett og bør derfor ikke deles i for små stykker.