Hvalbiff indrefilet 2,5 kg

890.00kr

«Fiskeruta fisk og skalldyr»

Våre produkter er kjent for den gode smaken av ekte kvalitetsråvarer, tradisjonelt håndverk og norsk kystkultur på sitt aller beste.

Beskrivelse

Hvalbiff indrefilet Premium 2,5 kg

Hvalkjøtt er fantastisk godt, velsmakende og sunt. Grillet, røkt, marinert eller sushi – en utrolig råvare. Vi leverer hvalbiff av «indrefilet» kvalitet. Hvalkjøtt er havets vilt, det er lett å lage, raskt, sunt og kjempegodt.

Delikatesse hvalbiff fra Fiskebilen

Det er slutt på den tiden da hvalbiff smakte tran, og måtte vannes ut i eddikvann for i det hele tatt å være spiselig. I moderne hvalfangst er båtene utstyrt med så gode kjøleanlegg, og kjøttet gå så raskt til lands for vakuumering og innfrysing, at det hvalkjøtt som tilbys frosset i butikken må regnes som ypperste kvalitet. Hvalkjøtt smaker litt søt, litt vilt, et hint av sjømat og tar dessuten opp smak fra marinader, eddik, soyasaus og andre ting du tilsetter retten. Det marine kjøttet er derfor rikt på blant annet Omega-3 og proteiner, og har en unik fettsyre-sammensetning som har en helsebringende effekt. Hvalkjøtt er mørt viltkjøtt med spennende og eksotisk smak, med marin undertone.

Fiskeruta anbefaling

Hovedregelen for hvalbiff er å behandle det som storfebiff, kjøttet er mørt, og trenger lite steketid og bør være fra rått til rosa. Varmebehandles det for lenge blir det tørt og seigt.

Som sagt trenger man ikke lenger å legge hvalbiffen i eddikvann før den stekes, men allikevel kan eddik brukes med hell sammen med hvalbiff på grunn av hvalkjøttets sødme. Bruk en skikkelig eddik, balsamico rødvinseddik, sherryeddik eller smaksbomben korinteddik.

En tørr vin eller rømme/cremefraiche gir også syre til retten.

Tilberedning tips fra Fiskeruta

Hvalkjøtt skal ha mindre steketid enn annet kjøtt, ellers kan hvalkjøtt anvendes på samme måte som annet kjøtt. Ved for
mye steking slipper kjøttsaften, og kjøttet oppleves tørt.
Anbefalt kjernetemperatur:
Medium minus: 42 grader
Medium: 51 grader
Gjennomstekt: 57 grader.
Bruk gjerne steketermometer.

Hval er marint og sunt viltkjøtt fra dypet. Kjøttet er derfor godt for helsa på grunn av næringsinnhold av Omega 3, proteiner, vitaminer og jern.

Næringsinnhold pr 100 g:
Energi: 488 kJ (116 kcal)
Protein: 23,5 g
Karbohydrat: 0,0 g
Fett: 2,4 g (kun flerumettet fett)

Hvalkjøtt inneholder Omega 3 med de helseriktige stoffene DPA og EPA. Hvalkjøtt inneholder også jern, vitamin A, vitamin D og mye av vitaminer fra B-gruppen som B6 og B12

 

Tilleggsinformasjon

Vekt 2.5 kg